lauantai 1. elokuuta 2015

Lomalla Italiassa ja Ranskassa

Olimme puoliskoni kanssa lomalla kiertelemässä Italiaa ja Ranskaa. Lähinnä ajoimme Ranskassa. Blogiini tulee tulevina päivinä muutamia kirjoituksia matkaamme liittyen. Tämä teksti valottaa hieman fiiliksiä reissusta.

Matkamme alkoi lentäen Tampereelta Bergamoon. Vuokrasimme heti samana päivänä auton ja jatkoimme matkaa ensimmäiseen hotelliin - tai pikemminkin majataloon. Ensimmäisen yön vietimme Tigliolessa Cascina Bella Vistassa. Paikka oli todella ihana ja sen omistajat vieraanvaraisia sekä ystävällisiä. Paikkaa piti pariskunta ja he esittelivät majatalon kellarissa viinejä. Kellarissa oli myös itse tehtyjä hilloja ja muita purkkiin meneviä. Pariskunta myi sekä viinejä että säilykkeitä ja ostin appelsiinihilloa, vaalealla tryffelillä maustettua kastiketta sekä hunajaan säilöttyjä pähkinöitä. Valitettavasti näistä vain viimeinen säilyi matkan loppuun asti, sillä ne kärsivät kuumasta liikaa.

Tigliolesta siirryimme Ranskaan Lyonin lähelle Bullyyn seuraavaan majapaikkaan Lodges Lao'oon. Myös tämä paikka oli aivan ihana. Ainut miinus oli ilmastoinnin puute, joka yli 30 asteen lämmössä todellakin on puute. Olimme Bullyssä kaksi yötä ja sinä aikana kävimme tutustumassa Lyoniin. Lyon oli ihan kiva kaupunki tosin emme ehtineet tutustua kuin lähinnä vanhaan kaupunkiin. Tajunnan räjäyttävää ruokapaikkaa emme valitettavasti löytäneet, vaikka Lyon onkin Ranskan ruokapääkaupunki. Hoksasin vasta loman lopussa, että Michelin oppaasta olisin löytänyt hyviä ja edullisia ruokapaikkoja Ranskasta. Kyseisestä oppaasta voisin tehdä ihan oman postauksen.

Lyonin läheltä jatkoimme matkaa Marseilleen ja matkalla sinne poikkesimme Avignonissa. Avignonin vanha kaupunki oli todella hieno ja Paavien palatsi oli näkemisen arvoinen.

Marseillesta minulla ei ollut suuria odotuksia kaupungin maineen vuoksi, mutta paikka olikin todella hieno ainakin vanhasta satamasta. Hieman tosin kaupungin mainekin nosti päätään, sillä matkalla hotellille näimme pari kerjäläistä. Toinen taisi olla ihan perus huumehörhö, mutta toinen oli lastenvaunujen kanssa liikenteessä ollut raskaana oleva nainen. Marseillessa olimme kolme yötä ja hotelli oli New Hotel Bombard.

Marseillesta ajoimme Venceen Aix-En- Provencen kautta. Vence on suht pieni paikka lähellä Nizzaa. Siellä olimme pisimpään eli viisi yötä. Jälleen kerran hotelli ei pettänyt ja se oli Hotel de Villa Rosaraie.

Matkasta jäi muutoin hieno fiilis mutta ilma olisi saanut olla vilpoisampi. Oli aika vaikea nauttia eri paikoista yli 30 asteen helteessä. Vaikka aurinko ja helteet kuulostaa hienolta, niin täytyy sanoa, että liika on liikaa. Noin kuumalla ei jaksa kauaa keskittyä mihinkään. Matkan alueista minulle jäi parhaiten mieleen Bully sekä Provencen pohjoinpuoli. Niihin voisin mennä uudestaankin kiertelemään. Kaiken kaikkiaan tykkään enemmän matkustaa maalla kuin isoissa kaupungeissa. Isot kaupungit ovat tunkkaisia, likaisen oloisia ja kiireisiä. Niissä ei rentoudu samalla lailla kuin maalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti