keskiviikko 5. elokuuta 2015

Ranskan ruokia osa 1

Kirjoitan tällä kertaa Ranskan ruoista, joita söimme reissullamme. Vastaan tuli kaikenlaisia ruokia sekä hyviä että vähän heikompia. Kiva juttu oli, että muutamasta hotellista meille neuvottiin hyvät ruokapaikat ja se onkin aina kätevää, ettei tarvitse itse kaivella niitä seudun hyviä/edullisia paikkoja esiin.


Ekassa majapaikassa (vielä Italian puolella) eli Cascina Bella Vistassa isäntäpari tarjoili meille aamiaisen ulos. Perusaamiainen, joka painottui makeisiin juttuihin. Olen vähän huono syömään makeaa aamusta, mutta siihen taisi hiukan tottua reissun aikana. Tähän tuli vielä lisäksi juustoja.


Lodges Lao -majatalon pitäjät ohjasivat meidät lähikuntaan ilta-aterialle. Tämä annos oli varsin mielenkiintoinen. Kaalien alla on sosetta, johon oli ilmeisesti muhennettu myös kalaa joukkoon. Aika tuhtia, vaikka lihaa olikin vähän.




Puoliskoni otti perushampparin, joka kuitenkin oli myös makoisa annos.


Ja jälkkäriksi Crème brûlée.


Lodges Laosta meidät ohjattiin myös sen lähiravintolaan. Nämä alkuruuat olivat melko isot ja olimmekin hieman hämillämme siitä, jaksammeko syödä koko kolmen ruokalajin menun läpi.


Toinen alkuruoka-annos, jossa on paljon simpukoita.


Oma pääruokani oli kalaa ja lisukkeena peruna- ja kasvismuussia.


Puolisoni pääruoka-annos oli makoisampi. Siinä oli ankkaa ja paistettua polentaa sekä kasviksia.


Jälkiruuaksi otin varman suklaamoussen.


Hedelmiä ja sorbettipallo.


Avignonissa tuli syötyä vegepizza, jossa ei sitten ollut juustoakaan.


Kinkkupitsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti